När du köper
Kolla att din rullstol fungerar
Alla Fireflymodeller går att montera på de flesta rullstolar som har en STEL ram, det vill säga rullstolar som inte kan fällas ihop till ett ”platt paket”. Kontrollera att din rullstol fungerar på respektive produktsida. Klicka på länken “Se om din rullstol passar” på respektive produktsida. Du kan också fråga oss via frågeformuläret som finns på kontakt- och produktsidorna.

För att din produkt ska fungera på bästa sätt bör inte rullstolens och din egen sammanlagda vikt överstiga 125 kg.

När du reser
Särskilda krav när du flyger
Här har vi listat saker som är bra att tänka på när du ska ut och flyga med din batteridrivna
enhet. Ladda ner den här.

SERVICE

Om du har fått din enhet via ditt landsting eller region så hjälper de till med service. För de flesta problem med slitna bromsar, däckbyten och annat normalt slitage kan en vanlig cykelverkstad hjälpa till. Har man frågor kan man alltid ta kontakt med oss, så hjälper vi till. Vi har idag två verkstäder som man kan vända sig till, men vi arbetar på att hitta fler som vill hjälpa till och ge service för våra produkter

Kristianstad
Cykelcentralen
Blekingevägen 2
291 54 Kristianstad
044-213507
info@cykelcenter.nu
Växjö
Växjö Knivsliperi
Anders Rohdin
Ljungadalsgatan 17
352 46 Växjö
0705-856410
info@arservice.se

VANLIGA FRÅGOR

Oftast inte. De flesta klarar sig bra med ett batteri. Kapaciteten räcker gott och väl för ett normalt dagsbehov (25 km i en rullstol är ganska långt). 
Vår rekommendation är att inte köpa något extrabatteri förrän du kört ett tag och upptäcker att du inte klarar dig med bara ett. Kom ihåg att du kan ta med laddaren till jobbet om det kniper. Den är i storlek av en laptopladdare. Laddtiden är ca 4 timmar om batteriet är helt tomt.


Bara specialdelarna. Standarddelar som däck, slang, bromsar, vajrar och mycket annat finns hos de flesta cykelhandlare.

En lösning är att justera framhjulet närmare rullstolen och på så sätt få mer tyngd på det drivande hjulet. Det ger bättre grepp på alla underlag. Att böja sig framåt i stolen och fördela kroppsvikten vid motlut, samt att ha bra fart när det börjar luta kan också hjälpa. Om man ska upp för en kort brant kan man prova att backa uppför. Den mesta vikten hamnar då på framhjulet.

Du som ofta kör på lite lösare underlag kan byta till ett däck med grövre mönster för att förbättra greppet.

Ja, till den första modellen finns en korg som kan fästas på styret.
Till den nyare ”New Generation” håller vi på att ta fram en lösning.


Image module

HÖR AV DIG TILL OSS

Nordisk samarbetspartner med

© All Rights Reserved